Франція підняла рівень терористичної загрози у країні до найвищого

Франція підняла рівень терористичної загрози у країні до найвищого

Прем'єр-міністр Франції Габріель Аттал ввечері, 24 грудня, оголосив про підвищення рівня терористичної загрози в країні до найвищого після подій, які сталися в росії.

Цю інформацію він оприлюднив у Х.

Згідно з повідомленням, в Єлисейському палаці президент Франції Еммануель Макрон провів нараду Ради оборони та національної безпеки. Це відбулося на тлі теракту, що стався у торговельному центрі 22 березня в Підмосков'ї.

"Враховуючи, що Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за напад та погрози, які загрожують нашій країні, ми вирішили підняти позицію плану Вігіпірат до найвищого рівня: екстрений напад", - йдеться у дописі.

Довідка.

План Вігіпірат (Vigipirate) - це система національної безпеки Франції. Вона має три рівні: "пильність", "підвищений рівень безпеки/ризик нападу" і "екстрений напад". Останні два рівні можуть бути активовані у випадку безпосередньої загрози терористичного акту або негайно після нападу.

Теракт у Підмосков'ї

  • На концерті в ТРЦ "Крокус Сіті хол" біля Москви відбулася стрілянина. Відомо про понад 130 загиблих та багато поранених. ФСБ заявила про затримку підозрюваних.
  • Головне управління розвідки України вважає, що це провокація режиму Путіна. МЗС закликає відкинути російські звинувачення в адресу України. Представник Білого дому також відкинув ці звинувачення.
  • Путін звинуватив Україну у підготовці теракту. Представник розвідувального управління назвав це брехнею.
  • Після теракту у держдумі обговорять повернення смертної кари.
  • Аналітики ISW вважають, що за терактом стоїть "Ісламська держава".
  • Рада національної безпеки США відкинула звинувачення Росії в адресу України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, енергосистема України зазнала збитків щонайменше на 100 мільйонів євро через ворожі обстріли.

Головне