Франція надасть Україні 650 мільйонів євро для підтримки ключових секторів

Франція надасть Україні 650 мільйонів євро для підтримки ключових секторів

Президенти України і Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон підпишуть дві угоди щодо виділення Парижем 650 мільйонів євро з метою підтримки місцевих органів влади та критичної інфраструктури, зокрема енергетичної. Про це повідомляє французьке видання LeMonde.

Перша домовленість передбачає виділення Французькому агентству розвитку 400 мільйонів євро позик і 50 мільйонів пожертвувань до 2027 року для "розширення своєї діяльності в Україні".

Це дозволить надавати підтримку в енергетичному та транспортному секторах України, зокрема для розвитку "адміністративної спроможності".

Друга угода стосуватиметься створення "фонду підтримки" критичної інфраструктури. Туди буде спрямовано 200 мільйонів євро "для підтримки французьких компаній у майбутніх тендерах" .

У Єлисейському палаці наголосили, "ці кошти будуть використані для фінансування великих проєктів, для зміцнення або заміни енергетичної інфраструктури, яка виходить з ладу, а також у сферах транспорту, водопостачання, охорони здоров'я та сільського господарства".

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем у ЗСУ. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, федеральний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що до 2029 року його країні потрібно бути готовою до можливої війни з росією.

Головне