Форум з відновлення України сьогодні пройде в турецькій столиці: що відбуватиметься

Форум з відновлення України сьогодні пройде в турецькій столиці: що відбуватиметься

Форум з відновлення України у середу, 31 січня, відбудетьтся у турецькому Стамбулі. Українську делегацію на заході очолить віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, дізнався "Укрінформ". 

До складу делегації також увійшли представники Мінінфраструктури, "Адміністрації морських портів України" (АМПУ), "Укрзалізниці" та Держагентства з питань відновлення та розвитку інфраструктури.

В межах заходу свою роботу демонструватимуть місцеві підрядні компанії. Окрім того, під час Форуму заплановані зустрічі Українсько-турецької ділової ради (УТДР).

До початку Форуму Кубраков проведе особисті перемовини з голово Мінторгівлі Туреччини Омером Болатом та очільником місцевого Міністерства транспорту та інфраструктури Абдулкадіром Уралоглу.

Як відомо, влітку 2022 року Київ та Анкара підписали меморандум щодо повоєнного відновлення України. Туреччина зголосилась допомогти із відбудовою частини понищеної російськими окупантами інфраструктури.

Нагадаємо, раніше цього місяця стало відомо, що Туреччина, Болгарія та Румунія можуть розпочати реалізацію угоди про розмінування Чорного моря вже влітку поточного року. Аби три країни НАТО розпочали розмінування акваторії, вони мають ввести в дію підписаний між ними меморандум. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні 2024 року посол Туреччини в Україні Мустафа Левент Більген та Олександр Кубраков обговорили евакуацію суден під турецьким прапором. Йшлось про кораблі Туреччини, які застрягли в портах України.

Головне