Формується нова Антанта: все більше країн хочуть долучитися до цього союзу, - Мельник

Формується нова Антанта: все більше країн хочуть долучитися до цього союзу, - Мельник

Коаліція союзників України невпинно розширюється, до неї прагнуть долучитися все більше держав. Заступник Міністра закордонних справ України Андрій Мельник переконаний, що скоро до неї увійдуть також і держави, які не є членами НАТО.

Про це він розповів в ефірі "Ми-Україна". 

“Для нас важливо те, що ми бачимо оформлення та цементування цієї нової великої коаліції - я її називаю новою Антантою, як під час Другої Світової війни. Лише спільними зусиллями тоді вдалося знищити нацистську Німеччину”, - зазначив він. 

Мельник зазначив, що зараз для України важливо , щоб після візитів Президента Володимира Зеленського до Вашингтону, Лондону, Парижу та Брюсселю наша коаліція союзників почала надсилати нам озброєння та техніку.

"Для нас головне, щоб пішла нова зброя. Для нас головне, щоб почалась вимальовуватись коаліція винищувачів. Цей процес іде дуже складно, але ми бачили це і з танковою коаліцією. Багато часу було втрачено. Я сподіваюсь, що наші партнери зрозуміють, що з винищувачами, кораблями та далекобійною зброєю затягувати більше не треба", - сказав Андрій Мельник.

Нагадаємо, раніше Мельник запропонував Німеччині відправити Україні підводний “човен-невидимку”. На його переконання, завдяки йому Україна могла б вибити російський флот з Чорного моря. До того він закликав ФРН Мельник дати Україні бойові літаки, кораблі та підводні човни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України знищили 61 з понад 70 російських ракет, які російська федерація випустила з 22:00 9 лютого до 12:00 10 лютого.

Головне