Формування і підготовка "Гвардії наступу": командир НГУ розповів, як це відбувається

Формування і підготовка

У рамках формування підрозділів "Гвардії наступу" бригади Національної гвардії спочатку будуть комплектуватися. Після цього вони відбудуть на один з полігонів, де і почнеться їхня підготовка.

Про це повідомив командир четвертої бригади оперативного призначення Національної гвардії "Рубіж" полковник Артем Іллюхін, пише прес-служба Національної гвардії України у Facebook.

"Щодо підготовки бійців цих бригад, то спочатку ці підрозділи комплектуються - рота, батальйон тощо. Потім вони відбувають на один з полігонів і починається підготовка. Вона включає у себе, зокрема, одиночну підготовку військовослужбовця, тобто - індивідуальну піхотну підготовку, потім у складі підрозділу". - розповів Іллюхін.

За його словами, паралельно з цим починають готуватися сержанти. Також готуватимуть фахівців, які були призначені на посади гранатометників, кулеметників, снайперів тощо. Після закінчення одиночної підготовки військових, яка триватиме до двох тижнів, почнеться підготовка у складі відділення, яка має закінчитися бойовими стрільбами відділень.

У "Гвардії наступу" цей етап закінчується тактичними навчаннями взводів з бойовою стрільбою. Після цього вони переходитимуть до злагодження підрозділів у складі роти. Потім - до злагодження в складі батальйону. Командир також додав, що підготовка до наступальних дій відрізняється від підготовки для оборони.

"Все це включається в етапи підготовки, починаючи від малих тактичних груп і закінчуючи вже у складі підрозділу взвод, рота", - підсумував Іллюхін.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прес-офіцер 3-ї бригади оперативного призначення НГУ “Спартан” Анастасія Павленко розповів, що з початку кампанії через сайт МВС до подано понад 10 000 анкет до “Гвардії наступу”.

Головне