Фон дер Ляєн закликала Конгрес США схвалити допомогу Україні

Фон дер Ляєн закликала Конгрес США схвалити допомогу Україні

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала Палату представників США підтримати пакет допомоги Україні, щоб не завдати шкоди всьому НАТО.

У своєму інтерв’ю RND вона наголосила, що у Європі вдалося домовитися про нові заходи підтримки України, хоча це не завжди було легко.

Наразі наявна майже тризначна мільярдна сума у вигляді цивільної та військової допомоги.

Фон дер Ляєн вважає, що Україна заслуговує на підтримку від усіх вільних країн світу. Тому вона закликала Палату представників Конгресу США проголосувати за пакет допомоги, який застопорився кілька місяців тому.

Вона висловила переконання, що більшість американських законодавців дивляться на це питання так само, як європейці, і зрештою проголосують за пакет допомоги Києву.

Фон дер Ляєн підкреслила, що надзвичайно важливо підтримати пропозицію президента Джо Байдена, оскільки відкладення цього рішення може завдати шкоди не лише Україні, але й Атлантичному альянсу в цілому. Вона закликала надіслати правильний сигнал, оскільки автократії світу уважно спостерігають за реакцією демократичних держав на це питання.

Нагадаємо, у зв'язку з нападом Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників США перегляне проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю.

Під час недільної розмови між президентом США Джо Байденом та лідерами Конгресу було досягнуто "консенсусу" щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні. Про це повідомив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.

ABC повідомляє, що лідер більшості в Сенаті висловив "сподівання", що цього тижня можна "щось зробити" для допомоги обом країнам.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Макрон розраховує на перемир’я в Україні та Газі на час літніх Олімпійських ігор.

Головне