Фіцо заявив, що Словаччина не перешкоджатиме вступу України в ЄС: щодо НАТО позиція інакша

Фіцо заявив, що Словаччина не перешкоджатиме вступу України в ЄС: щодо НАТО позиція інакша

Словаччина не перешкоджатиме членству України у Європейському Союзі. Однак щодо вступу України в НАТО позиція країни дещо інша, наголосив словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо після перемовин з очільником українського уряду Денисом Шмигалем.

За словами Фіцо, Словаччина "холодно" ставиться до членства України в НАТО.

"Ми не будемо ставити перешкоди на вашому шляху членства в ЄС. Будуть країни, які будуть проти, щоб Україна швидко стала членом Європейського Союзу. Я кажу це відкрито і чітко. Хочемо надати вам свій досвід вступу. Цей досвід цікавий та цінний. Ми досить холодно ставимося до членства України в НАТО, але будемо брати участь у всіх конференціях", - зазначив прем'єр-міністр Словаччини.

Крім того Роберт Фіцо висловив підтримку усім мирним планам України, президенту Володимиру Зеленському та його Формулі миру.

"Словаччина зацікавлена у відновленні України та в добросусідських відносинах. Ми розуміємо, що цей мир має бути для вас якісним, стійким. Ви маєте мати безпекові гарантії, і ми це розуміємо. Будемо підтримувати усі ініціативи для досягнення цієї мети", - наголосив словацький прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори зі своїм словацьким колегою Робертом Фіцо.

Головне