Фіцо відстоюватиме транзит енергоносіїв з рф через Україну

Фіцо відстоюватиме транзит енергоносіїв з рф через Україну

Словаччина може зіткнутись з проблема з постачанням нафти та газу через Україну на початку 2025 року. Про це в ефірі словацького телеканалу STVR заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо. 

Він наголосив на тому, що нині поставки енергоносіїв здійснюються в запланованих обсягах, але не виключив можливості виникнення труднощів у майбутньому. Фіцо заявив, що має намір обговорити питання транзиту ресурсів з росії через українську територію під час спільної зустрічі урядів Словаччини та України 7 жовтня.

"Ми хочемо домогтися того, щоб переконати Україну в необхідності транзиту. І Україна, і Словаччина збудували енергетичну інфраструктуру для транзиту нафти та газу", - заявив політик.

Фіцо вважає, що припинення транзиту було б нерозумним кроком і сподівається переконати Україну продовжити використання існуючих маршрутів.

Словацький лідер також висловив підтримку вступу України до ЄС, але очікує від неї "нормальної та розумної" поведінки щодо енергетичних питань. Він підкреслив взаємну вигоду від продовження транзиту для обох країн.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця ЄС розпочав вивчення можливості застосувати обмеження щодо Словаччини через підрив в країні демократичних норм. У такому разі це призведе до призупинення надання коштів, призначених для Братислави, що становить значну частину державних інвестицій .

Головне