Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде при владі

Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде при владі

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти вступу України до НАТО і заявив, що "Захід прагне війни в Україні", продовжуючи її лише з метою "поставити росіян на коліна".

Про це повідомляє видання Pravda, посилаючись на його заяву.

Водночас Фіцо погоджується з перспективою членства України в Євросоюзі, хоча й вважає, що цей шлях може зайняти ще багато років. Однак він категорично проти вступу України до НАТО, наголошуючи, що для цього потрібна згода всіх країн-членів Альянсу.

"Поки я є прем'єр-міністром Словацької Республіки, я буду вести депутатів, на яких я маю політичний контроль як голова партії, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО", - заявив він.

Словацький прем'єр також повторив свою думку, що членство України в НАТО може стати потенційною причиною Третьої світової війни.

Фіцо також зазначив, що Європа активно підтримує конфлікт, в якому вбивають слов'ян, але розв'язати його військовим шляхом неможливо.

Нагадаємо, генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Україна є як ніколи близькою до НАТО, і Альянс продовжуватиме допомагати Україні до повноправного членства. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Румунії усунули від участі у виборах проросійського кандидата у президенти.

Головне