Фітьо назвав поголів'я окупантів на Куп'янському напрямку

Фітьо назвав поголів'я окупантів на Куп'янському напрямку

На Харківському напрямку на сьогодні перебуває близько 200 000 російських бійців, орієнтовно 44 000 - них стоять на Куп'янському відтинку фронту. Відповідні дані в ефірі марафону "Єдині новини" озвучив керівник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗС України Володимир Фітьо.

"Ми контролюємо поголівʼя окупантів на будь-якому напрямку в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця". Загалом по нашій смузі відповідальності зафіксовано близько 200 000 окупантів. Саме на Купʼянському напрямку - близько 44 000", - зазначив він. 

Фітьо додав, що в окупантів на Харківському напрямку проблем з особовим складом немає. Ворог постійно підтягує резерви для поповнення втрат, а також проводить ротації. 

"На Лимано-Куп'янському напрямку було відбито 11 атак - це Синьківка, Табаївка, Терни та Серебрянське лісництво. Ворог акивно вчора застосовував свою авіацію - винищувальну та бомбардувальну, використовував гелікоптери вогневої підтримки. Було використано 38 дронів-камікадзе по українських позиціях та здійснено 679 обстрілів. Дуже активно застосовується артилерія, у ворога дефіциту снарядів та гармат немає. На цьому напрямку - 289 окупантів вбитими та пораненими, двох - взято в полон. Знищено 22 одиниці військової техніки, серед яких танк три БМП та одна ББМ", - розповів він.

Противник активно застосовує військову техніку для підтримання штурмових дій піхоти.

Фітьо укотре повторив, що Табаївку ворог не взяв. Біля населеного пункту тривають бої, а "усі заяви про нібито захоплення цього села не відповідають дійсності". До того ж минулої бойової доби росіяни там зазнали суттєвих втрат.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Російські війська намагалися наступати на восьми напрямках. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 29 січня сукупні втрати армії рф у війні проти України збільшились ще на 960 бійців. Сили оборони України також знищили 10 танків, майже три десятки бойових броньованих машин, 31 артилерійську систему та літак.

Головне