Фінляндія відмовилась від участі в чемпіонаті світу з гімнастики через рф та Білорусь

Фінляндія відмовилась від участі в чемпіонаті світу з гімнастики через рф та Білорусь

Фінляндія відмовилася брати участь в командному чемпіонаті світу з гімнастики, оскільки до участі допустили команди з росії та Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації гімнастики Фінляндії.

Окрім Фінляндії, участь у змаганнях не візьмуть й інші європейські країни, зокрема Естонія.

"У правлінні та членстві IFAGG наша позиція і думка про те, що росіяни та білоруси не повинні змагатися, на жаль, залишається в меншості. Ми активно лобіювали цю позицію серед тих, хто приймає рішення в міжнародній федерації. У цій ситуації у нас не було іншого вибору, окрім як відмовитися від участі у змаганнях", - повідомив президент федерації Кайса Віккула.

Казахстан, країна, що приймає чемпіонат світу, не запроваджував жодних санкцій проти росіян чи білорусів.

Таким чином, команда Minetit зараз сконцентрувалися на весняній програмі.

"Ми вирішили зберегти програму, яку ми готували для чемпіонату світу в листопаді, для чемпіонату наступного року в Естонії, і тепер у нас є більше часу, щоб її доопрацювати. Сподіваюся, їх не перенесуть до країни, яка дозволяє участь росіян і білорусів. Звичайно, рік – це великий термін, і може статися багато іншого", – сказала тренерка Minetit Тітта Хейккіля.

Довідка.

Фінляндія – одна з держав-лідерів у командній естетичній гімнастиці. На минулорічному чемпіонаті світу Minetit отримала срібло, а команда Gloria з Гельсінкі – бронзу. Чемпіонат виграла збірна Болгарії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Республіка Вірменія повністю ратифікує Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Головне