Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 млн

Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 млн

Фінляндія у п'ятницю, 25 серпня, схвалила новий, 18-й пакет військової допомоги Україні вартістю 94 млн євро. Про це повідомила пресслужба уряду на офіційному сайті.

Як зазначається, із міркувань безпеки подробиці щодо вмісту пакета, способу його доставки або термінів Фінляндія не розкриває. 

При цьому прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо анонсував, що Силам оборони передадуть важку зброю і боєприпаси до неї.

Загальна підтримка України з боку Фінляндії становить вже понад 1,7 млрд євро. Наразі країна відправила Києву 17 пакетів оборонної допомоги загальною вартістю приблизно 1,2 млрд євро. 

"Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням майбутнього порядку безпеки в Європі та Фінляндії є здатність приборкати агресію росії проти України", — наголосив міністр оборони Фінляндії Антті Гяккянен.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 23 серпня зустрівся з премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо, який прибув в Україну з робочим візитом. Співрозмовники обговорили оборонну та безпекову співпрацю в Україні.

Президент Володимир Зеленський попросив Фінляндію розглянути надання Україні своїх винищувачів F-18. Однак він додав, що для України зараз пріоритетом є винищувачі F-16.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Фінляндії затримали російського бойовика Яна Петровського, який є одним із  лідерів угруповання “Русич”. Він брав участь у російській агресії в Україні.  Як зазначається, Петровський перебуває під санкціями ЄС і США за участь у війні. Наразі він перебуває під вартою.

Головне