Фінляндія закриває чотири пункти пропуску на кордоні з рф, – премʼєр Петтері Орпо

Фінляндія закриває чотири пункти пропуску на кордоні з рф, – премʼєр Петтері Орпо

Фінляндія повністю закриє чотири пункти перетину кордону на східному кордоні з росією. Кордони закриють до 18 лютого.
Про це повідомили Helsingin Sanomat.

Орпо заявив, що країна закриє кілька пунктів пропуску на східному кордоні.

Міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен уточнила, що Фінляндія повністю закриє до лютого пункти перетину кордону в Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала.

Прийом заяв про надання притулку буде зосереджений на прикордонних пунктах пропуску "Салла" і "Вартіус". На інших пунктах перетину кордону, які залишаться відкритими, подати заяву про надання притулку буде неможливо.

Нагадаємо, окупаційне військо у четвер, 16 листопада, вчинило масований обстріл селища Білозерка на Херсонщині. В результаті удару є постраждали, загиблі та масштабні руйнування, повідомив очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Вогневого ураження по населеному пункту було завдано близько 14:05.

Загиблого внаслідок чергової атаки противник надзвичайники виявили під завалами приватного домоволодіння. Попередньо було відомо двох поранених, згодом, за даним прокуратури, їхня кількість збільшилася до чотирьох осіб ( жінки 28, 56 та 34 років та чоловік 62 років). 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Силам оборони вдалося знищити 16 з 18 ударних дронів ворога, які були випущені по Україні вранці 16 листопада. Противник запускав повітряні цілі з російського Приморсько-Ахтарська. Повітряна тривога почали ширитися Україною близько 4 години ранку.

Головне