Фінляндія та ще чотири країни ЄС посилюють контроль за дотриманням санкцій проти росії

Фінляндія та ще чотири країни ЄС посилюють контроль за дотриманням санкцій проти росії

Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща підписали угоду, яка посилить та уніфікує контроль Європейського Союзу за дотриманням візових вимог щодо росії. Цей крок спрямований на запобігання обходу санкцій, запроваджених проти рф у відповідь на її агресію проти України.

Про це оголосив голова фінської митниці Самі Ракшит, передає Yle.

“Підписавши угоду, ми хочемо показати іншим країнам і компаніям важливість тісної співпраці для ефективного контролю санкцій і зробити свій внесок у підвищення ефективності санкцій", – повідомив Самі Ракшит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжує роботу над 14-м пакетом антиросійських санкцій: в ОПУ розкрили деталі

Угода підписана під час зустрічі міністрів внутрішніх справ країн Балтії та Фінляндії у Вільнюсі. Від Фінляндії документ підписав генеральний директор Митниці Ракшит.

Нагадаємо, міністр оборони Литви вважає, що росія зуміла пристосовуватися до санкцій, а НАТО недооцінює цю здатність. Він закликає до змін у роботі Альянсу, зокрема, до більш гнучкої системи реагування на сході та збільшення витрат на оборону. Також він пропонує розглядати Україну як інструмент стримування росії й розв'язання питання щодо її членства в НАТО.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, за допомогою морських дронів Magura V5 Головне управління розвідки Міноборони України здійснило успішну атаку на ворожі кораблі у Чорному морі. Сума збитків для рф сягає суми у 500 мільйонів доларів.

Головне