Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги

Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги

Фінляндія в п'ятницю, 17 листопада, оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в X (колишній Twitter) та Міністерство оборони Фінляндії. Зеленський висловив подяку фінському президенту Саулі Нііністьо та уряду країни за рішення про надання нового пакету військової допомоги.

Наразі, як зазначив глава української держави, військова допомога від Фінляндії вже оцінюється в 1,5 млрд євро від початку повномасштабного вторгнення рф. За словами Зеленського, така допомога з боку країни-партнерки зміцнює не лише Україну, але й безпеку самої Фінляндії та решти держав у Європі.

"Ціную виконання наших домовленостей і принципову позицію Фінляндії на шляху до справедливого й сталого миру в Україні та в усій Європі", - наголосив президент України в соцмережі.

У Міноборони Фінляндії зазначили, що до нового пакета оборонної допомоги входить додаткове обладнання вартістю приблизно 100 млн євро. Водночас інформацію про вміст пакету, спосіб доставки та розклад не були надані відомством з міркувань безпеки.

Цей пакет є 20-м від Фінляндії після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, Фінляндія повністю закриє чотири пункти перетину кордону на східному кордоні з росією. Кордони закриють до 18 лютого.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у межах програми освітньої програми DEEP вже понад 12 тис. українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації

Головне