Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по росії

Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по росії

Фінляндія не проти застосування Україною переданої їй зброї по території росії. Про це заявив міністр оборони країни Антті Хакканен, пише Yle.

У фінському парламентському комітеті з оборони не встановили для України жодних обмежень щодо наданої Фінляндією зброї. Тобто Україна може бити наданою фінами зброєю по російській території.

"Україна повинна мати право використовувати цю зброю проти військових цілей на російській території", - вважають у комітеті.

Водночас Хакканен зазначив, обмеження щодо використання зброї встановили переважно ті країни, які надавали Україні далекобійну зброю.

"Країни, які надали ракетні системи великої дальності, звичайно, мають право сказати, що з ними можна робити", - додав міністр оборони Фінляндії.

Нагадаємо, раніше майбутній командувач Силами оборони Естонії Андрус Мерило заявив, що західні країни припустилися помилки, обмеживши використання Україною зброї.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся з новим президентом Фінляндії Александром Стуббом. Знайомство відбулося у межах Мюнхенської конференції з питань безпеки. 

Головне