Фінляндія буде розслідувати причетність російського бойовика Петровського до воєнних злочинів в Україні

Фінляндія буде розслідувати причетність російського бойовика Петровського до воєнних злочинів в Україні

Фінляндія буде розслідувати причетність російського бойовика Петровського до воєнних злочинів в Україні. Про це  повідомляє видання Yle.

Відповідне рішення щодо російського неонациста і співзасновника так званої "ДШРГ "Русич" Яна Петровського ухвалив заступник головного прокурора Фінляндії. Попереднє розслідування проведуть у Фінляндії, оскільки суд відмовив Україні в екстрадиції Петровського.

Фінляндія може розслідувати злочини, скоєні в Україні, оскільки йдеться про так званий міжнародний злочин. Попереднє розслідування проведе Центральний відділ фінської кримінальної поліції.

 Він підозрюють у скоєнні злочинів терористичного характеру на території України у складі неонацистського угруповання "Русич".

Нагадаємо, Європейський Союз погодив надання Україні 50 мільярдів євро у період з 2024 по 2027 роки. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

За даними українського зовнішньополітичного відомства, в ЄС досягли рішення щодо створення Українського фонду (Ukraine Facility) на 50 мільярдів євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ГУР назвали точну кількість росіян, які воюють проти України. Про це повідомив представник розвідки Андрій Юсов. 

Юсов зазначив, що російський диктатор Володимир Путін під час "прямої лінії" збрехав, а реальна кількість окупантів - близько 450 тисяч.

 

Головне