Фільм "Росіяни на війні" не покажуть на кінофестивалі у Швейцарії

Фільм

Цюрихський кінофестиваль скасував публічні покази фільму "Росіяни на війні". Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

"росія не має бути присутня на міжнародній культурній арені. Так само — жодного шансу для її голосів відбілювати воєнних злочинців перед широкою публікою", — наголосили в МЗС.

МЗС України закликало організаторів фестивалю також повністю вилучити фільм з конкурсу документальних фільмів.

"Єдиною загрозою для "безпеки його глядачів, гостей, партнерів та персоналу" є вплив російської пропаганди, що виправдовує агресію та звірства", — зазначили в міністерстві.

Дипломатичне відомство висловило вдячність за це рішення і закликало організаторів фестивалю також повністю вилучити фільм із конкурсу документальних фільмів.

Нагадаємо, міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) скасував заплановані покази фільму "росіяни на війні" російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової через протести української громади та загрози безпеці. Про це йдеться в заяві фестивалю.

Як писали "Ми-Україна" раніше, 12 вересня, повідомили, що прем'єра документального фільму “Росіяни у війні” відбудеться цього тижня згідно з планом. Українські протестувальники зазначають, що такі дії “відбілюють” дії рф на території України.

 

Головне