Фермери в Іспанії вимагають обмежити імпорт українського зерна

Фермери в Іспанії вимагають обмежити імпорт українського зерна

В Іспанії фермери фермери протестують проти імпорту зерна з України, оскільки це призводить до значного падіння цін на внутрішньому ринку, інформує Unión de Uniones.

Іспанські фермери закликали вжити заходів для зменшення обсягів імпорту українських зернових, оскільки збільшення постачання з України призводить до значного падіння цін на місцевому ринку.

Особливе занепокоєння викликає той факт, що Іспанія отримує понад половину всього українського зерна, що імпортується до Європейського Союзу.

Варто зауважити, що 25 вересня у порту Сантандер відбудеться масштабний мітинг з вимогою встановити контроль над імпортом українського зерна. Схожа акція протесту вже пройшла 23 вересня біля офісу ЄС у Мадриді.

Зазначається, що у 2023 році Іспанія імпортувала майже 8,4 млн тонн українських зернових, а лише за першу половину 2024 року цей показник склав 6,5 млн тонн.

Представники Unión de Uniones вказують на 45% зниження цін на зернові з травня 2022 року як на наслідок зростання імпорту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські аграрії у цьому сезоні мають намір засіяти від 4,5 до 5 млн тонн озимих культур. Очікується, що показники будуть трохи вищими порівняно з минулим роком.

 

 

Головне