Фермери протестують не лише в Європі: мітингарів в Індії поліція розганяла сльозогінним газом (відео)

Фермери протестують не лише в Європі: мітингарів в Індії поліція розганяла сльозогінним газом (відео)

Індійським силовикам довелось застосовувати сльозогінний газ проти місцевих фермерів, які 13 лютого влаштували "марш на Нью-Делі". Протестувальники вимагають від влади виконати надану їм ще у 2021 обіцянку платити більше за врожай, пише Reuters. 

Акцію протесту було вирішено провести на наступний день після провальних перемовин фермерських профспілок з урядом стосовно запровадження мінімального порогу цін на перелік агропродукції. 

До силового методу придушення протесту поліцейські вдалися, коли обурені фермери дійшли маршем до Шамбху, що за 230 км від столиці Індії. У столиці запроваджено посилені заходи безпеки.

Видання зазначає, що індійські фермери стали вдаватися до протестних дій ще два роки тому. Остання акція - 13 лютого - відбулась за кілька місяців до прийдешніх національних виборів, на яких втретє за пост прем'єра свою кандидатуру висуватиме Нарендра Моді. 

"Фермерські спілки вимагають гарантій, підкріплених законом, для надання більшої державної підтримки. Вони також хочуть, щоб уряд виконав обіцянку подвоїти їхні доходи", - пише Reuters. 

Очільник індійського Міністерства сільського господарства Арджун Мунда заявив за підсумками перемовин з лідерами профспілок, що низка питання була вирішена, про ще необхідні додаткові обговорення. 

Нагадаємо, Європу охопили протести фермерів. Так, наприклад, у Бельгії протестувальники порушили роботу одного з найбільших портів Європи - Антверпен. Аграрії вимагають підвищення заробітної плати та покращення умов праці. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні польські фермери заблокували ще три пункти пропуску на кордоні з Україною. Станом на ранок рух вантажівок блокується на п'яти напрямках - "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Шегині-Медика", "Устилуг – Зосин" і "Угринів – Долгобичув".  
 

Головне