Фермери не стримали емоцій: у Польщі перепросили за інцидент з розсипаним українським зерном

Фермери не стримали емоцій: у Польщі перепросили за інцидент з розсипаним українським зерном

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський перепросив у України за інцидент з розсипаним на кордоні зерном, який трапився напередодні. 

У оприлюдненій пресслужбою Міністерства сільського господарства Польщі заявою Секерського вказано, що дії поляків є "не зовсім адекватною формою протесту". Водночас міністр додав, що подібне неодноразово ставалося в інших країнах.

"Фермери не стримали своїх емоції, але слід пам'ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхній відчай", - заявив Чеслав Секерський.

Він наголосив на необхідності двосторонніх переговорів, які дозволять вирішити складні питання.

"Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий акт відчаю і прошу розуміння їхньої надзвичайно складної ситуації. Ми ведемо технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства", - заявив очільник Міністерства сільського господарства Польщі.

При цьому Секерський висловив незадоволення діями української влади на інцидент на кордоні. Він вважає, що деякі українські політики були надто емоційними у своїх реакція на цей інцидент.

Як повідомляли "Ми-Україна", 12 лютого польські фермери, що протестують на кордоні з Україною, навмисно знищили зерно з вантажівок, висипавши його на землю. У Міністерстві аграрної політики та продовольства України відреагували на такі дії поляків та засудили їх.

Головне