Фейкове мінування держустанов: поліція отримала понад 2000 викликів

Фейкове мінування держустанов: поліція отримала понад 2000 викликів

Правоохоронці перевірили всі об'єкти до яких 14 жовтня надійшли повідомлення про замінування - загрози не підтвердились. Опрацьовано понад 2000 викликів, які виявились фейковими.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За їхньою інформацією, більшість повідомлень надійшли з російських IP-адрес. Протягом доби опрацьовано понад 2000 викликів, серед яких найчастіше інформація про мінування адмінбудівель.

За фактами завідомо неправдивих повідомлень відкрито кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Також у Нацполіції додали, що "такі повідомлення - це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 60 дипустанов України за кордоном отримали анонімні листи про замінування, - МЗС

Поліція закликає громадян бути пильними та сприяти правоохоронцям. За фальшиві повідомлення про замінування передбачено кримінальну відповідальність - позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, у понеділок, 14 жовтня, з 12:40 у всіх регіонах України на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів почали надходити анонімні листи про замінування будівель. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, 14 жовтня поліція розпочала перевірку будівель по всій Україні після надходження анонімних повідомлень про замінування на електронні адреси державних установ та інших об'єктів.

Головне