Іван Федоров розповів, як можна виїхати з окупованого Мелітополя

Іван Федоров розповів, як можна виїхати з окупованого Мелітополя

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів про два шляхи, як можна виїхати з тимчасово окупованої території Запорізької області. Перший - через тимчасово окупований Крим, другий -  Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ та лінію так званої "ДНР".

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

Він вчергове закликав мешканців окупованих територій виїжджати.

"Сьогодні ми таку тенденцію бачимо. Чергова хвиля виїзду з тимчасово окупованих територіях почалася. За останні тижні, за нашими оцінками, виїхало декілька тисяч мешканців з Мелітополя. Ми сподіваємось, ця тенденція продовжиться, бо безпеку ніхто не може гарантувати", - сказав він.

За його словами, із тимчасово окупованої території Запорізької області можна виїхати вдома шляхами:

  • Перший – через тимчасово окупований Крим;
  • Другий – через Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ та лінію "ДНР".

"Здебільшого наші мешканці обирають маршрут через Крим, бо він безпечніший. Після того, як проходиться фільтрація в Чонгарі, то потім всі фільтрації проходяться легше. Після цього вже є три маршрути – через Грузію, через кордон рф з Європейським Союзом та через наш піший пункт пропуску, який знаходиться у Сумській області", - додав Федоров.

Нагадаємо, тепер на ТОТ можуть мобілізувати навіть з українським паспортом.

Президент росії Володимир Путін підписав указ, за яким на тимчасово окупованих територіях до Росгвардії можуть забрати не лише за російським паспортом. Також він зняв обмеження по віку.

Іван Федоров додав, що також російський президент зняв обмеження у віці – тобто у 60-65 років мешканців ТОТ можуть призивати до Росгвардії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, від Запорізької лінії фронту до Мелітополя рф збудувала три лінії оборони.

Головне