Федоров про "гастролерів" на окупованому Запоріжжі: Вони приїжджають і називають себе "сенаторами"

Федоров про

На окупованій частині Запорізької області вже півтора року існують російські "гастролери", які приїжджають туди і називають себе поліцейськими, суддями та прокурорами.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, тепер на окупованому Запоріжжі хтось буде називати себе "сенатором".

Він зазначив, що це нічого не означає для захопленого регіону. Росіянам лише потрібна певна "легалізація" на різних посадах, і тепер вони її отримали. Крім того, немає значення те, що колаборант Євген Балицький з 23 вересня почав себе називати новообраним "губернатором" Запорізької області.

"Я хочу зазначити, що в більшості регіонів рф губернатора обирають саме мешканці цього регіону, як зазвичай у нашій державі обирають, наприклад, міського голову або депутата ради. Але на тимчасово окупованій території вороги зрозуміли, що навіть під тиском і навіть сфабрикувати надскладно, аби наші мешканці обирали якихось губернаторів", - розповів Федоров.

Таким чином, як зазначив мер Мелітополя, на окупованих територіях "губернаторів" обирає нелегальна рада, яку загарбники самі собі "намалювали".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.