Федоров: 90% дронів, які використовуються проти ворога виробляються в Україні

Федоров: 90% дронів, які використовуються проти ворога виробляються в Україні

Серед безпілотників, які українські захисники використовують проти ворога 90% виробляються в Україні. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі "Україна. 2024 рік".

За його словами, минулого року Україна прийняла понад 20 нормативно-правових актів, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу.

"Над цим працює велика команда урядовців та команда бізнесу, громадського сектору. За минулий рік ми прийняли понад 20 нормативно-правових актів. Це і закони та урядові постанови, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу в напрямку військових технологій у світі", - зазначив Федоров.

Зазначається, що наприкінці минулого року президент України Володимир Зеленський оголосив план, що цього року буде вироблено понад мільйон дронів. 

Збір на БпЛА "СИЧ" для підрозділів ГУР МОУ:

Ціль: 25 000 000 ₴
Банка: https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr 
Картка: 5375 4112 1361 1622

Нагадаємо, що аналоги російський баражуючих боєприпасів БпЛА типу "Ланцет" з'являться на фронті вже у найближчому майбутньому.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, минулого року українська оборонна промисловість виготовила більше, ніж за 2022 рік. Цього року слід очікувати ще більше.

Головне