Фастфуд, який вбиває: НАЗК внесло Subway до переліку міжнародних спонсорів війни 

Фастфуд, який вбиває: НАЗК внесло Subway до переліку міжнародних спонсорів війни 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресслужба НАЗК. Як зазначається, понад 500 ресторанів Subway продовжують свою роботу на ринку росії. Таким чином компанія сплачує сотні тисяч доларів податків до бюджету країни-агресорки.

До того ж Subway рекламує свої ресторани через підсанкційні російські соціальні мережі "ВК" та "Одноклассники", а також доставляє їжу через сервіси "Яндекс". Усі вони ведуть співпрацю з державними та правоохоронними органами росії.

Ця компанія є однією з найбільших у світі за кількістю закладів громадського харчування. Там продають сендвічі, салати та роли і вважають себе "здоровою альтернативою традиційному фаст-фуду".

"Компанія заявляє, що турбується про здоровʼя споживачів, але продовжує працювати в росії, фінансуючи вбивства українців. Російська мережа Subway зараз є третьою за кількістю точок у Європі після Великобританії та Німеччини", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Робота в росії триває вже 20 років. За цей період Subway створив приблизно 6 тис. робочих місць та налічує 550 ресторанів у 122 містах. Після початку повномасштабної війни росії проти України компанія жодним чином не змінила свою діяльність у країні-агресорці. Водночас Subway повідомила, що ресторанами в країні незалежно володіють та управляють місцеві та головні франчайзі, тож ресторани там залишаються відкритими. Ця заява щодо неспроможності впливу не відповідає дійсності та вводить в оману.

Крім того, спроб засудити війну проти України від компанії не було.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нацагентство з питань запобігання корупції оголосило про визнання провідного європейського виробника крабових паличок Viciunai Group (працює під товарних знаком Vici) міжнародним спонсором війни.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.