"Фарс і шоу": нардеп Герасимов про вручення йому обвинувального акту

Народний депутат від партії “Європейська солідарність” Артур Герасимов звинуватив Спеціальну антикорупційну прокуратуру (САП) в організації шоу і роздуванні скандалу та зазначив, що їм цього не вдасться зробити. Так висловився Герасимов про вручення йому обвинувального акту виданню УП. 

"Те, що відбувалося вчора із так званим "врученням документів" – це фарс, мета якого – роздути справу, що не має жодного відношення до корупції і не варта "виїденого яйця". Вони прекрасно знають, за якою адресою я мешкаю. Вони прекрасно знають, за якою адресою знаходиться моє робоче місце”, - зазначив він. 

Герасимов також додав, що отримав запрошення відвідати Національне антикорупційне бюро України . Візит призначено на 13 лютого. Нардеп підкреслив, що обов'язково в НАБУ сходить, “але їм так не цікаво, потрібне "шоу".

Політик заявив, що готовий захищати свою правоту в суді. А щодо нерухомості в Іспанії Герасимов додав, що вона куплена “ще до політики за законно зароблені гроші”

"Ця "справа" розвалиться, так само як і справа про міфічні ботоферми. Її теж свого часу активно роздули у ЗМІ. Але ніяких "ботоферм Герасимова" не існує в природі", – зазначив він.

Нагадаємо, напередодні Герасимову вручили обвинувальний акт. Парламентаря звинувачують у внесенні завідомо неправдивих відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн грн. Згідно з оприлюдненими даними, нардеп не вніс до виправленої декларації за 2020 рік відомості про те, що він та його дружина володіють двоповерховим будинком та паркомісцем в Іспанії (вартість складає 228 тисяч євро). Крім того, Герасимов не вніс до декларації відомості про наявність у нього 1 657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд робить усе, аби позбавити одного з лідерів нині забороненої “ОПЗЖ” та нардепа Юрія Бойка державних нагород. Зокрема, Уряд ухвалив законопроєкт, відповідно до якого пропонується позбавляти громадян, на яких накладені санкції, держнагород.

Головне