F-16 з Данії будуть у повітрі над Україною протягом місяців

F-16 з Данії будуть у повітрі над Україною протягом місяців

Прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен виправила інформацію про постачання Україні винищувачів F-16, вказавши, що це відбудеться протягом кількох місяців, а не одного, як раніше повідомлялося.

Цю інформацію уточнив журналіст Die Zeit Йорґ Лау.

"Виправлення: прем'єр-міністерка Данії мала намір анонсувати F-16 у Великій Британії протягом місяців (а не місяця), щойно уточнило джерело. Вибачення. Я видалю оригінальний твіт", – написав він.

Саме вчора Лау цитував Фредеріксен стосовно передачі американських винищувачів Україні. Як відомо, Україна має отримати від Данії 19 винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІПСО Кремля: чому саме зараз в західних медіа говорять про переговори та "секретні документи"

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що частина українських пілотів вже завершує процес навчання на F-16. Після повернення в Україну вони зможуть майже відразу розпочати виконання бойових завдань.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів переговори з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном, міністром оборони Ллойдом Остіном та Головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном.

Головне