F-16 для України: Міцотакіс відповів, чи передасть Греція винищувачі

F-16 для України: Міцотакіс відповів, чи передасть Греція винищувачі

Грецький прем'єр Кіріакос Міцотакіс запевнив у незмінній підтримці України, однак зазначив, що його країна не збирається передавати нам винищувачі F-16. Про рішення надати Києву бойові літаки раніше написала низка ЗМІ. 

"Ми не готові передавати Україні літаки F-16. Така інформація з'явилася у ЗМІ, але вона не відповідає дійсності", - сказав посадовець в інтерв'ю Rzeczpospolita. 

Міцотакіс наголосив, що Греція і надалі надаватиме Україні підтримку "в міру наших можливостей", але не ставлячи під загрозу власну здатність захищати себе, тому що "ми також живемо в складній частині світу". 

Прем'єр-міністр Греції не розкрив подробиці про вміст пакетів допомоги, які його країна передає Україні. Він навів лише один приклад із наданням "значної кількіості 155-мм снарядів", яких дуже потребують Сили оборони України.  

"Ми постійно думаємо про те, як ми можемо ще більше посилити нашу військову підтримку. Але дозвольте мені ще раз наголосити, що у нас є занепокоєння щодо власної безпеки. Саме тому ми повинні бути дуже обережними, щоб поставки в Україну не зменшили нашу здатність діяти", - додав Міцотакіс.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде напередодні, 15 квітня, повідомив, що Осло надасть Києву винищувачі F-16 із найновішим озброєнням

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні стало відомо, що Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій і нашої співпраці. 

Головне