Евакуація з Вовчанська неможлива: в полоні у росіян перебуває 35-40 містян

Евакуація з Вовчанська неможлива: в полоні у росіян перебуває 35-40 містян

Правоохоронцям відомо про взяття росіянами в полон до 40 цивільних жителів Вовчанська на Харківщині. Цими людьми окупанти прикриваються як живим щитом, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Наразі відомо про один випадок розстрілу мирного жителя. Чоловіка вбили пострілом у голову за те, що той відмовився виконати наказ військовослужбовця рф, коли намагався перейти з захопленої ворогом частини міста.

"Росіяни утримують в полоні 35-40 людей. Вони зігнали всіх цивільних до одного підвалу та використовують їх як живий щит, оскільки поруч із цим місцем вони організували командний штаб. Цих людей росіяни допитують, і ті, хто проводять допити, називають себе працівниками ФСБ", - розповів Болвінов.

Він додав, що ті особи, які втрапили до російського полону до останнього відмовлялись від евакуації.

Керівник Чугуївської ВА Сергій Лободенко підтвердив, що наразі можливість евакуйовувати людей з Вовчанська відсутня.

"У місті йдуть жорстокі бої, місто під щільним обстрілом. Цивільні люди у самому Вовчанську ще лишаються, їх вже не так багато - основну частину ми вже вивезли. Є люди, які виходять самі до під'їзду до міста, там їх правоохоронці та волонтери забирають, відвозять до пункту евакуації", - розповів він. 

Довколишні населені пункти також потерпають від обстрілів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українським захисникам вдалось знищити більше половини одиниць військової техніки, яку окупанти застосовували для свого наступу на Харківську область. 

Головне