Евакуація з Торецька: волонтерів накрили вогнем в ході евакуації людей

Евакуація з Торецька: волонтерів накрили вогнем в ході евакуації людей

Волонтери Благодійного фонду "Схід SOS" на Донеччині потрапили під обстріл російських окупантів під час проведення евакуації місцевих жителів. Подія сталась 25 червня у Торецьку. 

За інформацією, оприлюдненою фондом у Facebook, трагічний інцидент стався близько 9:30 ранку. Евакуаційний автомобіль фонду, який вже встиг забрати двох мешканців міста і прямував за ще чотирма, опинився під ударом ворожих сил.

Внаслідок обстрілу ударна хвиля вибила скло автомобіля. Водій Владислав Арсеній отримав уламкові поранення, тоді як другому члену екіпажу - Олександру Стасенку - пощастило уникнути травм.

"Сьогодні там працювали три екіпажі, планувалося надати допомогу за 12 заявками та евакуювати 17 людей, двоє з них - представники маломобільних груп", - повідомили у фонді, підкреслюючи масштаби запланованої операції з порятунку.

Представники "Схід SOS" наголошують, що через погіршення безпекової ситуації у Торецьку кількість заявок на евакуацію значно зросла. Волонтери продовжують свою роботу, незважаючи на небезпеку, демонструючи неймовірну відвагу та відданість справі порятунку життів.

Фонд рішуче засудив дії російських окупантів, назвавши обстріл евакуаційної місії "черговим воєнним злочином".

Нагадаємо, в Донецькій ОВА повідомили, що на тлі загострення ситуації в області, місцева влада оголосила про ініціювання примусової евакуації дітей разом з їхніми батьками або законними представниками з п'яти населених пунктів регіону. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Харківському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії, в ході яких російські окупанти несуть суттєві втрати, але не полишають спроб наступу

Головне