Естонія заборонила в'їзд автомобілів з номерами рф

Естонія заборонила в'їзд автомобілів з номерами рф

Естонія після аналогічних рішень Латвії та Литви заборонила в'їзд автомобілів з російськими номерами. Заборона вводиться з 10 ранку 13 вересня.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Маргус Тсахкна на сторінці у Twitter.

"Починаючи з сьогоднішнього дня, за 16 хвилин, якщо бути точним, Естонія заборонить в'їзд усім транспортним засобам з російською реєстрацією. Вони не зможуть користуватися привілеями, які пропонує свобода, доки Україна не здобуде перемогу", - йдеться в повідомленні міністра.

Так Естонія виконує опубліковані Європейською комісією 8 вересня нові рекомендації щодо застосування санкцій. Згідно з ними країнам Євросоюзу забороняється впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що мета санкцій проти росії одна — змусити країну-агресора відступити до своїх кордонів.

Заборона на в'їзд моторних транспортних засобів діє незалежно від того, на якій підставі власник або користувач перебуває в Естонії або Європейському Союзі. Водночас транспортним засобам з номерними знаками російської федерації дозволяється виїхати з Естонії через зовнішній кордон або перетнути внутрішні кордони Європейського союзу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Естонії росіянам та білорусам хочуть заборонити голосувати на місцевих виборах. У Міністерстві юстиції Естонії пояснили, що держава “не в стані забезпечити громадянам рф свободу від впливу країни їх громадянства”. Наразі таке право громадян рф в Естонії створює загрози для внутрішнього спокою та національної безпеки.

Головне