Естонія слідом за Латвією та Литвою заборонила вʼїзд автівок із білоруськими номерами

Естонія слідом за Латвією та Литвою заборонила вʼїзд автівок із білоруськими номерами

Естонія заборонила в’їзд до країни автомобілям з білоруськими номерами, незалежно від причин прибуття до країни. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ країни.

Євросоюз запровадив додаткові санкційні заходи проти Білорусі. Серед нових обмежень – заборона на в'їзд автомобілів з білоруською реєстрацією на територію ЄС.

Країни-члени ЄС зберігають право на індивідуальний розгляд особливих випадків та надання дозволу на в'їзд за наявності вагомих підстав.

Ця ініціатива є частиною комплексного підходу ЄС до посилення тиску на білоруський режим.

У відповідь на санкції ЄС проти Білорусі, Естонія запровадила нові правила для власників автомобілів з білоруськими номерами. Тепер вони зобов'язані перереєструвати свої транспортні засоби в термін від 5 днів до 12 місяців. Крім того, необхідно здійснити митне оформлення авто не пізніше ніж за півроку після в'їзду в країну.

При цьому власники мають або сплатити ввізне мито, або подати заяву на звільнення від нього. Ці заходи є частиною адаптації Естонії до нових санкційних вимог Євросоюзу та спрямовані на врегулювання статусу білоруських автомобілів на території країни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська минулої доби, 17 липня, завдала 424 удари по 14 населених пунктах Запорізької області. Внаслідок російської агресії троє людей дістали поранення. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.
 

Головне