Естонія оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Естонія оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 20 мільйонів євро.

Про це повідомляє відомство країни у четвер, 21 березня.

За його словами, у цьому пакеті військової допомоги для України містяться артилерійські снаряди, протитанкові гармати, вибухові матеріали, протигази, снайперське спорядження та боєприпаси меншого калібру.

"Ми склали пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, при цьому не постраждала боєготовність Сил оборони Естонії", - зазначив Певкур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому США затримують допомогу Україні: політичні ігри в розпал війни

Водночас, пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу з відправлення в Україну мільйона снарядів.

Нагадаємо, Україна отримала від Канади 1,5 мільярда доларів США, які допоможуть уряду фінансувати дефіцит, зокрема соціальні програми. Кошти спрямують на фінансування дефіциту бюджету, зокрема на соціальні програми допомоги українцям.

Також про свою допомогу 21 березня заявила Іспанія. Уряд країни готується передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть, зокрема, 19 бойових танків Leopard 2A4. Постачання буде здійснене двома партіями: десять бойових танків до кінця червня і ще дев'ять – у вересні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти поширюють фейки, що нібито офіцерський склад невдоволений діями та рішеннями головнокомандувача Олександра Сирського.

Головне