Естонія готується закрити кордон з росією

Естонія готується закрити кордон з росією

Естонія найближчим часом може закрити кордон з росією. Інформацію про це оприлюднила естонська поліція.

Дане рішення можуть ухвалити через міграційний тиск з боку рф.

"Через міграційний тиск з боку росії Естонія може бути змушена закрити пункти пропуску. Ви більше не можете повернутися до Естонії через закритий пункт пропуску", - йдеться у оголошенні.

Також в Естонії наголосили, що останніми тижнями країна-агресорка рф спрямовує до естонських кордонів іноземців, які не мають законного права на в'їзд до Європейського союзу.

"Якщо ці дії триватимуть, ми будемо змушені закрити пункти пропуску з метою захисту національної безпеки та громадського порядку, як це вже було зроблено у Фінляндії через міграційний тиск", - зазначили у естонській поліції.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Фінляндія закрила кордон з росією. Дане рішення ухвалили через збільшення кількості прохачів притулку. Оскільки проблема з нелегальними мігрантами залишається невирішеною, Фінляндія поки навіть не розглядає можливість відкриття кордону з росією.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Львівській області завершується будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі", який планують ввести в експлуатацію протягом найближчих шести місяців.

Головне