Естонія допоможе швидше розблокувати польсько-український кордон, - МЗС

Естонія допоможе швидше розблокувати польсько-український кордон, - МЗС

Естонія висловила готовність сприяти розблокуванню польсько-українського кордону, виражаючи зацікавленість у швидкому вивільненні пунктів пропуску від протестувальників.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна це під час зустрічі зі своїм польським колегою Шимоном Шиньковським вель Сенком, передає видання РАР.

Він наголосив, що польські прикордонні переходи є важливим каналом для постачання гуманітарної та оборонної допомоги, а також транспортування товарів, що підтримують економіку України.

"Естонія готова внести свій внесок у пошук швидкого рішення", - підкреслив міністр.

Цахкна також зазначив, що обговорено питання початку переговорів про вступ України до ЄС та можливості введення додаткових санкцій проти росії.

"Ми наближаємося до дуже важливого тижня, протягом якого я очікую прогресу на шляху України до ЄС, а також ухвалення 12 пакету санкцій", - додав Цахкна.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, у чергах на в'їзд в Україну стояли понад 3 300 вантажівок. Найбільша черга навпроти пункту пропуску "Шегині" - близько 1200 вантажівок, навпроти КПП "Рава-Руська" - 850 вантажівок. Найбільш ускладнений рух на пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росія затримує іноземних мігрантів на кордоні з Фінляндією та примушує їх вступати в армію замість депортації.

Головне