Бої за Бахмут: "Еспаньйоли" добре озброєні, контрактники обережні, мобілізовані деморалізовані

Бої за Бахмут:

Підрозділи рф на Бахмутському напрямку є немонолітними, участь у бойових діях на даному відтинку фронту беруть як добровольці батальйону "Еспаньйола" (складаються з футбольних фанатів), так і контрактники та мобілізовані росіяни. В чому різниця між ними розповів пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін

"Вони менш злагоджені - у кожного різна мотивація, різний підхід, різне озброєння. Якщо говорити про контрактників, то у них сильна артилерія, БпЛА і мінування. У "Еспаньйоли" піхотна складова дуже добре озброєна, їм передається те, що навіть у контрактників працює на закритих позицій, а у них викачується на відкриті. Тобто відчутно, що на "Еспаньйолу" робили якусь ставку, тобто якщо вони добровольці у них буде мотивація. Контрактники більш обережно працюють, мобілізовані - дуже деморалізовані, вони після перших "трьохсотих" починають відступати", - розповів він.

Нагадаємо, що відбувається нині у Вугледарі на Донеччині розповіли в 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. За даними військових, ситуація в місті наразі напружена, але контрольована. Росіяни продовжують нищити місто, обстрілюючи його з усією наявної зброї, проте Сили оборони невеликими кроками просуваються вперед. Росіянам Вугледар конче потрібен, тому що це панівна висота. У населеному пункті досі залишаються цивільні, їх наразі близько 100 осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вночі 19 вересня росія запустила свої ударні дрони на Львівщину. Три “шахеди” влучили у склади.  З-під завалів дістали двох людей. Згодом мер Львова Андрій Садовий повідомив, що в результаті атаки рф загинув чоловік. Його тіло виявили під завалами.

Головне