Ердоган: Туреччина посилить дипломатію щодо війни в Україні та закликає до реформування ООН

Ердоган: Туреччина посилить дипломатію щодо війни в Україні та закликає до реформування ООН

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав реформувати Раду Безпеки ООН через її неефективність та висловив намір посилити дипломатичні зусилля щодо припинення війни в Україні.

Про це він заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Оскільки перегони озброєнь прискорюються, поле дипломатії поступово звужується. Ми й надалі збільшуватимемо підтримку зусиль із припинення війни шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України", – зазначив Ердоган.

Він також розкритикував неефективність ООН, підкреслюючи необхідність реформування структури організації, зокрема її Ради Безпеки.

“Зі створенням ООН сподівання на глобальну стабільність, мир і справедливість знову розквітли, а надії на мир відродилися. Проте ми з жалем спостерігаємо, що в останні роки ООН насилу виконує свою місію засновника і поступово перетворюється на недіючу, громіздку та інертну структуру. Цінності, представлені принципом “світ більший п'яти”, сьогодні нам потрібні все більше і більше”, - заявив турецький президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до США провів зустріч з главою Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Як писав “Ми- Україна” раніше, Зеленський запросив Китай і Бразилію взяти участь у другому Саміті миру, наголосивши на необхідності залучення всіх країн, які дотримуються Статуту ООН.

Головне