Ердоган не відкидає підтримки вступу Швеції до НАТО, але поки, що каже ні

Ердоган не відкидає підтримки вступу Швеції до НАТО, але поки, що каже ні

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав Швецію виконати свої обіцянки щодо боротьби тероризмом задля того, щоб отримати членство в НАТО. Відповідну заяву лідер держави зробив у п'ятницю, 7 липня, під час випуску у Національному університеті оборони у Стамбулі, пише Hurriyet Daily News.

“Ми не можемо підтримувати тих, хто підтримує тероризм. Як держава, яка не може дистанціюватися від тероризму, може зробити свій внесок у НАТО. Як може країна, яка не може боротися з тероризмом, боротися з ворогами Альянсу?", - сказав він.

Daily Sabah пише, що цими словами Ердоган фактично зруйнував "будь-які надії на ратифікацію Анкарою заявки до саміту НАТО наступного тижня".

"Ми хочемо, щоб (Швеція) дотримувалися обіцянок, які вони дали нам у Мадриді... Ми порушимо ці питання з усіма нашими союзниками на наступному саміті НАТО. Ми зробимо все, що найкраще для нашої країни, нації та нашої безпеки", – сказав президент

Наявність розбіжностей між Туреччиною та Швецією підтвердив і генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. Він зазначив, що задля вирішення цього питання організовано зустріч президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. Переговори відбудуться 10 липня у Вільнюсі напередодні саміту НАТО.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві запрацював єдиний номер для виклику всіх екстрених служб – 112. Послугами служби жителі міста можуть скористатися у разі будь-якої надзвичайної ситуації, яка трапилася.

Головне