Енергосистема України витримає атаки з боку ворога, але треба готуватись до складнощів

Енергосистема України витримає атаки з боку ворога, але треба готуватись до складнощів

Енергетична система України витримає будь-які повітряні атаки з боку російських військ, але треба готуватись до можливих складнощів. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу.

За його словами, є ризики для енергосистеми України, які можуть з'явитись під час обстрілів.

"800 ракет (які накопичив ворог – ред.) – це немалий ресурс для того, щоб щось пошкодити в нашій енергосистемі. Але точно не треба панікувати, треба готуватися до можливих складнощів, але енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога і в весну увійдемо з працюючою енергосистемою, і думаю, що всі будемо зі світлом теж", – зазначив голова правління НЕК "Укренерго".

Кудрицький наголосив, що на об'єктах "Укренерго" наразі облаштували трирівневий захист на випадок повторних атак з боку ворога. Перший рівень - це захист від уламків ракет і дронів; другий - від дронів-камікадзе; третій - захист від ракет.

Крім того, ймовірно, що для проходження зимового періоду енергосистемі також необхідно буде імпортована електроенергія для підтримки балансу. Зараз на 95% відновлено функціональність всіх українських підстанцій.

Нагадаємо, Україна готова до зими майже на 100%, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він вважає, що у 2022 році що Україна пройшла найважчий опалювальний сезон. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, енергетична система України готова до проходження цієї зими, але російські загарбники готують дезінформацію проти українців, заявив голова Міністерства енергетики України Герман Галущенко.

Головне