Енергосистема України продовжує працювати в умовах обмежень

Енергосистема України продовжує працювати в умовах обмежень

В Україні 31 серпня продовжуються погодинні відключення електроенергії через бойові дії та технологічні порушення. Енергетики відновили електропостачання для понад 13 тисяч споживачів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Протягом доби з 00:00 до 24:00 діятимуть погодинні відключення електроенергії за плановими графіками. Про будь-які зміни в енергопостачанні можна дізнатися на офіційних ресурсах обленерго.

Згідно з урядовою постановою, відключення не застосовуються до підприємств критичної інфраструктури та до тих, що імпортують понад 80% електроенергії для власного споживання. Енергетики продовжують працювати над ліквідацією наслідків останньої масованої атаки на енергетичну інфраструктуру та підготовкою до осінньо-зимового сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіки відключення: як атомна генерація допоможе українцям пережити зиму

“Закликаємо всіх раціонально та ощадливо використовувати електроенергію. Завдяки ощадливому споживанню електроенергії знижується навантаження на енергосистему” , - йдеться у повідомленні.

Наслідки обстрілів:

  • Донецька область: Знеструмлено підстанцію та побутових споживачів через бойові дії.
  • Чернігівська область: Обстріли призвели до відключення повітряних ліній, що знеструмило 459 споживачів у двох населених пунктах.
  • Запорізька область: Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечний предмет на підстанції.
    Харківська область: Знеструмлені підстанції та побутові споживачі через бойові дії.


Минулої доби енергетики відновили електропостачання для 13 175 споживачів. Станом на 10:00 без електрики залишаються 536 населених пунктів через бойові дії та технічні порушення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти 30 серпня завдали авіаудару по Харкову. Поліцейські та бригада швидкої допомоги першими прибули на місце обстрілу багатоповерхового будинку.

Головне