Енергосистема України працює збалансовано, але в деяких областях є обмеження

Енергосистема України працює збалансовано, але в деяких областях є обмеження

Енергосистема України працює збалансовано, але в деяких областях є обмеження. Про це повідомив директор ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов е ефірі "Ми-Україна".

"Потреби споживачів покриваються як власною генерацією, так і комерційним імпортом з сусідніх країн Європи. Основні проблеми з енергопостачанням у нас в регіонах, де йдуть постійні бойові дії та обстріли. І як наслідок – застосовуються обмеження чи є знеструмлення – це Харківська, Донецька, Одеська та Херсонська області", – розповів в.о. директора ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов.

За його словами, через активний виробіток електроенергії сонячними та вітровими електростанціями вдень є навіть надлишки електроенергії. Але в окремі вечірні години максимального споживання зберігається дефіцит.

Нагадаємо, Україна може розпочати переговори про припинення війни з росією після конференції в Швейцарії, де буде створена коаліція країн зі спільними підходами до українського конфлікту. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Як писали "Ми-Україна" раніше, перший саміт миру пройде 15-16 червня в швейцарському Бюргенштоку за участі представників усіх континентів. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Головне