Енергоатом відновив роботу блоку АЕС: посилення енергосистеми України

Енергоатом відновив роботу блоку АЕС: посилення енергосистеми України

НАЕК "Енергоатом" на виконання завдання Міністерства енергетики підключив черговий енергоблок-тисячник до енергомережі після планового ремонту.  Про це повідомила пресслужба "Енергоатома".

На виконання завдання Міністерства енергетики України, "Енергоатом" достроково підключив до енергомережі черговий енергоблок після перевантаження ядерного палива та планового ремонту обладнання.

"Завдяки оперативним діям українських атомників, повернення енергоблоку у штатний режим значно підсилить вітчизняну енергомережу. Враховуючи складну ситуацію в енергетиці, фахівці компанії докладають максимум зусиль для оперативного проведення планово-попереджувальних ремонтів за умови забезпечення необхідної якості проведення робіт", – йдеться у повідомленні.

Усі інші енергоблоки компанії, що знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють у плановому режимі.

Нагадаємо, в Україні через зростання споживання електроенергії під час спеки з 11:00 до 22:00 діятимуть чотири черги відключень, а з 22:00 до 24:00 - три черги.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в одному з міст Сумської області вводять графіки подачі води через відключення електроенергії, водопостачання буде обмежено в деяких районах Конотопа. Про це повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін.

Головне