"Енергоатом" попередив про дезінформаційну кампанію росіян щодо української енергетики

Ворог запустив дезінформаційну кампанію проти української енергетики. Це сталося після того, як росія вивела з ладу більшість українських ТЕС. Про це попереджає "Енергоатом".

Представники енергетичного сектору вважають, що ці дії росіян мають подвійну мету. По-перше, сформувати в Україні групи впливу, які б виступали проти розвитку атомної енергетики, зображуючи її небезпечною. По-друге, підірвати міжнародну репутацію України, створюючи образ держави, нездатної керувати складними технологічними процесами.

Згідно з аналізом намірів противника, така кампанія дезінформації переслідує кілька цілей:

  • Зменшити обсяги економічної та військової допомоги Україні від міжнародних союзників.
  • Підірвати репутацію американської корпорації Westinghouse, яка є головним конкурентом "росатому" на глобальному ринку ядерного палива.

Таким чином, ворог прагне одночасно послабити позиції України та її стратегічних партнерів у сфері ядерної енергетики.

Нагадаємо, з початком липня в Польщі запроваджено оновлення до законодавства щодо підтримки переміщених осіб з України. Відтепер польські сім'ї, які надають житло українським біженцям, втрачають право на отримання грошової компенсації від держави.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на одному з пляжів Рівненської області невідомий застрелив чоловіка. Про це повідомляє пресслужба поліції. 

Головне