Енергоатом достроково завершив ремонти АЕС, всі енергоблоки готові до зими

Енергоатом достроково завершив ремонти АЕС, всі енергоблоки готові до зими

НАЕК "Енергоатом" 9 жовтня завершив планово-попереджувальний ремонт ще одного енергоблоку, що сталося на 11 днів раніше запланованого терміну.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Таким чином "Енергоатом" успішно завершив ремонтну кампанію 2024 року, підготувавши до роботи в зимовий період всі дев'ять енергоблоків, підконтрольні Україні. Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що це безпрецедентний успіх, оскільки всі доступні атомні блоки готові нести навантаження взимку.

"Дякую колективу Енергоатому за ефективну роботу. Атомна генерація є основою нашої енергосистеми, і завдяки професіоналізму атомників ми входимо в опалювальний сезон з максимальним рівнем готовності", — сказав Галущенко.

Раніше він також заявив, що Україна здатна пережити зиму без систематичних відключень електроенергії, якщо російські війська не знищать ключові енергооб'єкти. Однак за даними розвідки, росія готує наступні масовані атаки на енергосистему України, що може негативно вплинути на енергетичну стабільність країни.

Нагадаємо, упродовж літа, планово-попереджувальні ремонти виконувалися раніше запланованого терміну, що додатково сприяло стабільності електропостачання в найбільш складні для енергосистеми часи.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міністерство інформувала громадян про те, що російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів енергетичних об'єктів у поточному році. Цього року росіяни загалом застосували понад тисячу засобів ураження - дронів та ракет різного типу, в тому числі балістики.

Головне