Енергетики відновили живлення для понад 78 000 споживачів, - Міненерго

Енергетики відновили живлення для понад 78 000 споживачів, - Міненерго

Електропостачання 20 жовтня для понад 78 тисяч споживачів відновили енергетики у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

На Чернігівщині через обстріл повітряних ліній без світла залишались 350 абонентів.

На Сумщині під час повітряної тривоги знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Наразі живлення відновлено. Станом на ранок через повторну дронову атаку на енергетичну інфраструктуру без напруги залишились споживачі.

Крім того, у Львівській області в одному з приміщень на території шахти виникла пожежа, але причини загоряння ще не встановлені. На момент інциденту на місці перебувало 32 працівники, усіх було виведено на поверхню. Постраждалих немає, але триває ліквідація пожежі.

На Донеччині через технологічні порушення знеструмлювалась шахта. На момент відключення на місці перебувало 20 працівників, їх вивели на поверхню.

Минулої доби, 19 жовтня. через дронові атаки на енергетичну інфраструктуру у Сумській та Чернігівській областях запроваджували аварійні відключення. 

“О 12:55 на Чернігівщині, і о 20:47 на Сумщині всі споживачі були знову заживлені”, - йдеться у повідомленні.

Наразі підготовка до осінньо-зимового періоду триває. Ремонтні роботи виконуються за графіком, енергосистема залишається збалансованою, але постійні удари ускладнюють її роботу. 

“Закликаємо продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00”, - додали у Міненерго.

Як відомо, на поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 5000 МВт*год та потужністю 1290 МВт.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, внаслідок удару російських військ по енергетичному об'єкту на Сумщині без електропостачання залишилися понад 37 тисяч споживачів на Роменщині.

Головне