Енергосистема України адаптувалась до масованих ракетних ударів, - Галущенко

Енергосистема України адаптувалась до масованих ракетних ударів, - Галущенко

Російські окупанти вночі, 9 березня, вдались до 15-ої масованої атаки по території України. Завдяки відпрацьованим технічним рішенням, енергосистема країни витримала удари.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

"Це вже 15-та масована атака, саме ракетна атака, бо були й атаки дронами. Ті технічні рішення, які напрацьовані з 10 жовтня, …., ми вже адаптувалися до технічних рішень", - заявив Галущенко.

За його словами, технічні рішення дозволяють утримати енергосистему цілісною й єдиною.

"Це те, що відбулося сьогодні, бо вранці система залишалася цілісною", - відзначив міністр.

Нагадаємо, енергоживлення на Запорізькій АЕС відновили.

“Фахівці Укренерго відновили енергоживлення Запорізької АЕС, перерване сьогоднішніми ракетними ударами. ЗАЕС переходить з дизель-генераторів на отримання електроенергії для власних потреб з Об’єднаної енергосистеми України”, – йдеться в повідомленні.

Вночі четверга, 9 березня, зв’язок з енергосистемою України станція втратила. Причиною послужили обстріли російського окупаційного війська.

Якби енергетикам не вдалося повторно під’єднати ЗАЕС до нашої енергосистеми за 10 днів, могла статися аварія з радіаційними наслідками, які відчув би увесь світ. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Петр Павел офіційно став президентом Чехії. Петр Павел напам’ять прочитав присягу, поклавши долоню на конституцію в руках голови Сенату Мілоша Вистрчіла. Незабаром після цього прогримів 21 гарматний залп з сусіднього пагорба Петрін. У залі зазвучав гімн Чехії.

У своїй промові, яка тривала близько чверті години, новий президент Чехії пообіцяв “повернути гідність, повагу, порядність та інші цінності” керівництву країни.

Головне