Енергетичний терор розпочався не вчора, а вже триває останні два тижні, – Шмигаль

Енергетичний терор розпочався не вчора, а вже триває останні два тижні, – Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що енергетичний терор розпочався не вчора, а вже триває останні два тижні.

Про це очільник уряду розповів на Регіональному економічному форумі.

"Ми розуміємо, що етап енергетичного терору в цей опалювальний сезон уже розпочався. Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачки, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних підстанціях енергетичних в останні два тижні", - наголосив він.

За його словами, Україна поки цього не відчула, адже в цьому опалювальному сезоні країна краще готова до нового етапу енерготерору з боку росії.

Шмигаль заявив, що ці атаки триватимуть, але побудований захист - і активний у вигляді протиповітряної оборони, і пасивний у вигляді спеціальних конструкцій, працює і продовжує посилюватися.

"Ми набагато більше підготовлені та сильніші, ніж були минулого року. Тому переконаний, що разом пройдемо цю складну зиму... Точно зима буде складна, точно не легша, але точно ми до неї готові краще, тому що ми розуміємо, до чого готується ворог і які загрози та виклики перед нами всіма стоять", - додав прем'єр-міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала російську коригувальницю, яка готувала ворожі удари по дев’яти об’єктах Одеської області. Таким чином українська спецслужба запобігла здійсненню серії повітряних ударів ворога по “підготовлених” цілях на території регіону. Російською інформаторкою виявилась мешканка Чорноморська.

Головне