Еммануель Макрон хоче стати домінуючим лідером в Європі, – The Telegraph

Еммануель Макрон хоче стати домінуючим лідером в Європі, – The Telegraph

Справжніми причинами зміни риторики президента Франції Емманюеля Макрона є бажання стати лідером в Європі. Про це повідомляє видання The Telegraph. 

Видання пише, що французький президент ретельно планував заяву-бомбу. На саміті в Парижі він припустив, що європейські країни можуть ввести війська в Україну. Джерела на Єлисейських полях стверджують, що Макрон попередив Шольца про свої наміри за два дні.

"Макрон прагне не лише до лідерства в Європі, але й до того, щоб його вважали лідером регіону щодо України на глобальному рівні, особливо напередодні виборів у США, які можуть призвести до повернення в Білий дім непередбачуваного Дональда Трампа, який зазіхає на інтереси НАТО", — пише видання.

Німеччина неодноразово давала зрозуміти, що не вважає Францію такою, що не виконує своїх зобов'язань щодо поставок зброї — думку, яку, як повідомляється, поділяють і США. 

Нагадаємо, аграрії у Польщі оголосили, що упродовж чотирьох днів, починаючи від 17 березня, блокуватимуть рух на спільному з Німеччиною прикордонному переході у Швєцко. 

Як пише DW, протестувальники заявили, що блокуватимуть рух усіма смугами в обох напрямках.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія відрядила тисячі росгвардійців на тимчасово окуповані території для уникнення дестабілізації під час псевдовиборів. Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

Частина з них залучена до охорони місць розташування "виборчих комісій", охорони їхніх членів та голів комісій.

Головне