Елітні авто на мільйони доларів: хто з нардепів пересів на нові автомобілі після повномасштабного вторгнення рф

Елітні авто на мільйони доларів: хто з нардепів пересів на нові автомобілі після повномасштабного вторгнення рф

Народні депутати після повномасштабного вторгнення росії придбали багато люксових автомобілів на мільйони доларів. Результати нового журналістського розслідування показав Олег Білецький в ефірі ток-шоу "На часі"

За оприлюдненими даними, біля Верховної Ради вже за традицією можна побачити люксові Mercedes, Toyota і навіть Rolls Royce. Останній придбав Геннадій Вацак, який є членом парламентської групи "Довіра". Він приїздить на роботу в Раду на новенькому Rolls Royce 2023 року випуску. Ціна такого авто стартує від 700 тисяч доларів. 

Також на досить новому Toyota Land Cruiser 300 2022 року тепер їздить Ігор Молоток із групи "За майбутнє". Вартість такого позашляховика на ринку - від 96 тисяч доларів.

Олександр Герега, теж представник групи "За майбутнє", співзасновник відомої мережі "Епіцентр", має аж п'ять нових Mercedes-Benz різних моделей. Всі ці автівки було оформлено на підприємство парламентаря.

Соратник згаданого вище Вацака - Василь Петьовка - також з групи "Довіра", приїхав до парламенту на новому Volkswagen Touareg, який оформили на компанію дружини нардепа. На цю ж компанію раніше були оформлені Skoda Kodiaq, два Mercedes-Benz та BMW X5 вартістю від 38 до понад 200 тисяч доларів. 

Не обійшлися без нових автівок і "слуги народу". Так, нардеп Руслан Горбенко приїхав до Ради на кросовері Mercedes Benz GLS 2020 року випуску. Ціни на такі авто на вторинному ринку стартують від 90 тисяч доларів. Автомобіль оформлений на матір Горбенка. Крім того для неї цьогоріч "придбали" і новий Range Rover Sport, який з салону коштує від 118 тисяч доларів.

А представник платформи "За життя та мир" (колишня ОПЗЖ) Суто Мамоян був помічений за кермом Mercedes Benz S500, вартість якого складає від 120 тисяч доларів. Однак за документами авто належить не депутатові, а його родичу.

Як повідомляли "Ми-Україна", Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №9534 щодо повернення електронного декларування для чиновників.

Головне